De hotels

in de Azoren

Feitentabel

Montenegro is een bijzondere vakantiebestemming, die misschien niet zo snel in je opkomt. Dit land is dé ideale vakantiebestemming voor mensen, die van een relaxte vakantiesfeer houden. Montenegro heeft enorm veel te bieden voor elk type reiziger. Zo kan je er heerlijk relaxen aan het strand, of een prachtige wandeling maken door de bergen. Meer feiten over Montenegro  vind je in onze feitentabel!

Horeca

Het eten & drinken is Montenegro is erg uiteenlopend. De Montenegrijnse keuken is er een waar iedereen wel van kan genieten! Zo staat de keuken van Montenegro erom bekend dat deze veel invloeden van andere landen bevat. Zo kom je in Montenegro veel Italiaanse en Griekse gerechten tegen! Bovendien staat Montenegro ook bekend om haar heerlijke vis.

Klimaat

Het weer in Montenegro is in te delen in verschillende klimaatzones. Zo wordt het weer aan de Adriatische kust gekenmerkt door een mediterraans klimaat, met warme zomers en milde winters. Het overige deel van Montenegro heeft een continentaal klimaat met milde tot hete zomers en koude winters.

Praktische informatie

Voordat je vertrekt naar je vakantie naar Montenegro is het handig het nodige op een rijtje te hebben. Zo stellen veel mensen de vraag: ”Heb je een visum nodig voor Montenegro?”. Het antwoord hierop is ”Nee, je hebt geen visum nodig voor Montenegro”. Een andere vraag, die vaak in mensen opkomt, is of er Engels gesproken wordt in Montenegro. Er wordt in sommige delen van dit land Engels gesproken. Dit komt vooral in de hoofdstad veel voor.In Montenegro kan er gewoon met de Euro betaald worden. Je hoeft dus niet na te denken over wisselkoersen! Het antwoord op de vraag: ”Kan ik in Montenegro met de Euro betalen?” is dus ja zeker!