De hotels

in de Azoren

Vakantie Albanië Gevaarlijk?

Is een vakantie naar Albanië gevaarlijk? Het antwoord hierop is: ”Nee, een vakantie naar Albanië is zeker niet gevaarlijk!”. Albanië is een bijzondere vakantiebestemming die misschien niet zo snel in je opkomt. Dit land is dé ideale vakantiebestemming voor mensen, die van een relaxte vakantiesfeer houden. Albanië heeft enorm veel te bieden voor elk type reiziger. Zo kan je er heerlijk relaxen aan het strand, of een prachtige wandeling maken door de bergen. Meer feiten over Albanië  vind je in onze feitentabel!
Reisadvies Albanië

Het reisadvies voor Albanië is positief. Je kan dus met een gerust hart op vakantie gaan naar Albanië! Dit positieve reisadvies naar Albanië houdt in dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn voor toeristen in Albanië. Om ervoor te zorgen dat je een veilige vakantie naar Albanië zal hebben, hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet!

  • Vermijd demonstraties. Deze kunnen soms gewelddadig verlopen. We raden je, tijdens je vakantie naar Albanië, dan ook aan om niet naar demonstraties te gaan.
  • Let op in het verkeer. De Albanese wegen zijn niet zo goed, als dat we hier gewend zijn. Vaak zijn wegen versleten en zitten er gaten in de weg. Let daarom goed op als je deelneemt in het verkeer!
  • Het noodnummer van Albanië. Moet je 112 bellen in Albanië? Als je de ambulance wil bereiken bel je inderdaad 112. Het noodnummer voor de politie is 129. Het noodnummer voor de brandweer is 128.
  • Betreed geen gebieden, die verboden zijn. Vanwege de conflicten met andere landen, kunnen er nog mijnen liggen in de Albanese landschappen. Het is daarom niet verstandig om gebieden te betreden, die verboden zijn. Deze verboden gebieden worden aangegeven aan de hand van bordjes en hekken.

 

Belangrijk!: Bekijk de website van de Nederlandse Staat altijd voor het meest actuele reisadvies naar Albanië!