Hotelletjes

op de Azoren

Eten en drinken in Montenegro

Het eten en drinken in Montenegro behoren tot de rijke cultuur van het land. Voor de inwoners van Montenegro draait eten niet alleen om de maaltijd. Eten en drinken doen zij vaak met de hele familie. Dit is een traditie, die al honderden jaren oud is. Naast een prachtige maaltijd, worden er ook verschillende soorten thee gezet. Samen met de hele familie maken de inwoners van Montenegro er vaak een groot feest van.

Gerechten uit Montenegro

De keuken van Montenegro bestaat vooral uit invloeden van andere landen. Zo lijkt deze keuken erg veel op de Griekse keuken, waar veel mensen enorm fan van zijn. De inwoners van Montenegro ontbijten vaak niet heel uitgebreid. ‘s Ochtends drinken ze vaak een sterke bak koffie, om de dag goed te beginnen. Gasten van hotels in Montenegro kunnen echter wel op een uitgebreid ontbijt rekenen. De gastvrije inwoners van dit prachtige balkanland zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt!

Vandaag de dag zijn ook de regionale gerechten door het hele land verkrijgbaar. Zo worden typische visgerechten tegenwoordig ook veel in het binnenland gegeten. Vissoorten als zeebaars en tandbrasem zijn populaire gerechten in Montenegro. Deze vissoorten worden vooral gegrild en gerookt. Vervolgens wordt er een mix van olijfolie, knoflook en peterselie over de vis gesmeerd. Naast de vis worden vaak aardappels geserveerd. Het type brood dat veel gegeten wordt in Montenegro is maïsbrood. Dit wordt ook wel proja genoemd.

Ontdek Montenegro