Montenegro natuur

De natuur van Montenegro is enorm veelzijdig. Zo is er voor iedere reiziger wel wat wils. Zo zijn de parelwitte kilometerslange stranden de ideale plek voor reizigers die van relaxen houden. Ga je liever op een actieve vakantie door Montenegro? Dan is het écht een aanrader om door de prachtige berglandschappen van het land te wandelen en fietsen. Montenegro betekent letterlijk de zwarte berg. Het berglandschap van dit prachtige Balkanland mag je dus zeker niet missen tijdens jouw vakantie naar Montenegro! Ben je benieuwd hoe dit prachtige landschap eruit ziet? Kijk dan eens naar de prachtige foto’s van Montenegro. De natuur van Montenegro is zelfs zo uniek en prachtig dat deze is beschermd. De Montenegrijnse natuur staat namelijk op de UNESCO-werelderfgoedlijst!

Montenegro stranden

De prachtige kustlijn van Montenegro is één van de typerende kenmerken van dit land. Dit Balkanland heeft namelijk prachtige stranden, die omringd worden door het azuurblauwe water van de Adriatische Zee. Geen wonder dus, dat Montenegro steeds populairder wordt als vakantiebestemming!

Montenegro natuurparken

Ga je op vakantie naar Montenegro en wil je de prachtige natuur van het land ontdekken? Dan is een bezoekje aan een van de indrukwekkende natuurparken zeker de moeite waard! Hieronder hebben we een aantal parken op een rijtje gezet!

1. Durmitor Nationaal Park
Dit prachtige natuurpark ligt ten westen van Zabljak. Hier vind je de mooiste kalkgebergten van Montenegro!

2. Biogradska Gora
Dit is het kleinste nationale natuurpark van Montenegro. Dit park vind je in het hart van Montenegro. In dit natuurpark vind je hoge gebergtes, als de Crna Glava. Deze berg is ruim 2100 meter en ligt in het oostelijke deel van het gebied!

3. Lake Skadar: vogelparadijs
Houd jij van vogels? Dan moet je dit natuurpark echt een keer bezocht hebben! Dit park ligt ten zuiden van Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. In dit natuurpark leven meer dan 250 soorten vogels. In het park ligt een prachtig meer, waar je met een gehuurd bootje overheen kan varen. Het park is zo groot, dat het zelfs voor een deel in Albanië ligt!

Bekijk de natuur van Montenegro!