Het weer

in de Azoren

Het weer in Montenegro

Het weer in Montenegro is in te delen in verschillende klimaatzones. Zo wordt het weer aan de Adriatische kust gekenmerkt door een mediterraans klimaat, met warme zomers en milde winters. Het overige deel van Montenegro heeft een continentaal klimaat met milde tot hete zomers en koude winters. Daarbij ondervindt het weer in het noorden veel invloed vanaf de Alpen. Daar wordt ook wel een bergklimaat gezien. Het milde weer in de winter, aan de kust van Montenegro, kan helemaal omslaan wanneer de koude noordoostelijke wind waait. Deze wordt ook wel de Burja genoemd. De gemiddelde temperaturen van het weer in dit Balkanland verschillen dus ook erg per regio. Over het algemeen ligt de temperatuur in de zomer rond de 30 ºC en in de wintermaanden zakt de temperatuur tot 7 ºC.

Montenegro heeft een heerlijk warm klimaat. Het hoogseizoen is daarom ook langer dan dat van veel andere Europese landen!

Regen in Montenegro

Het klimaat met de meeste kans op neerslag vind je in het bergachtige noorden van Montenegro. In de koude wintermaanden kan het hier ook flink koud worden. De winters in Montenegro staan erom bekend dat ze zacht, maar nat zijn. Wanneer je de regen wil vermijden, kun je dus het beste in de zomermaanden naar dit prachtige Balkanland gaan!

Wanneer hoogseizoen in Montenegro?

Wil je een vakantie boeken naar Montenegro? Dan kan je jouw reis het beste plannen in de maanden mei tot en met september. In deze maanden is het heerlijk warm in dit prachtige land en kan je heerlijk vertoeven aan een van de stranden.